Mniši z thajského chrámu schovali tygří mláďata do mrazáku

Celkem čtyřicet těl tygřích mláďat našli ochránci zvířat v thajském buddhistickém chrámu. Mniši už byli obviněni z nelegálního obchodu s divokými zvířaty a z jejich týrání. V turisty oblíbeném Tygřím chrámu bylo celkem 137 tygrů, desítky z nich už úřady odvezly.

Hrůzný nález čekal na stovky ochránců zvířat, kteří se snaží postupně odvážet tygry do útulků. „Musí mít pro chrám nějakou hodnotu, když si je schovali, ale nevím jakou,“ prohlásil odborník na thajské národní parky Adisorn Nuchdamrong.

Kromě tygříků se našly v mrazáku i kusy dalších zvířat, sdělil BBC Tom Taylor z nadace Friends Foundation. Jeden z místních reportérů prý viděl v kontejnerech ukryté vnitřnosti, mrtvého kance a další zvířecí části.

Chrám Wat Pha Luang Ta Bua čelí obviněním už léta a dosud se bránil jakýmkoli snahám o odvoz tygrů. Místo je oblíbenou turistickou destinací. Lidé mohou tygry za poplatek fotit a krmit je, i když úřady mnichům zakázali brát za to peníze.

Tentokrát se ochráncům podařilo získat soudní příkaz k vyklizení chrámu. Místo bylo pro turisty uzavřeno. Záchranná operace by měla trvat týden.