Americkým vrahům na útěku mohla pomoct zamilovaná pracovnice vězení

New York - Dvěma trestancům, kterým se podařilo utéct z věznice v obci Dannemora ve státě New York, mohla pomoct zaměstnankyně káznice Joyce Mitchellová. Podle vyšetřovatelů se do jednoho z mužů zamilovala. Nešlo by zdaleka o první případ, kdy se žena zamilovala do zločince. Tzv. hybristofilií, tedy sexuální přitažlivostí k někomu, kdo spáchal zločin, trpí třeba i o 53 let mladší přítelkyně známého masového vraha Charlese Mansona.

Horizont: Vrahům na útěku mohla pomoct zamilovaná pracovnice vězení (zdroj: ČT24)

Policie po dvojici uprchlých vězňů pátrá už šest dní. Policisté procházejí metr po metru, nevynechají jediný dům, jediné auto. Věří, že k dopadení dvojice vězňů by mohla pomoct zaměstnankyně káznice. „Vězni se s ní spřátelili, a nebo ona se spřátelila s nimi a mohla jim nějakým způsobem pomáhat,“ uvedl Joseph D'Amico, zástupce policie ve státě New York. 51letá žena údajně plánovala, že muže po útěku vyzvedne svým autem, na poslední chvíli si to ale rozmyslela.

„Řekl bych, že má na lidech ráda nezkrotnost. Vždycky vyhledávala ty, kteří mají nějaké problémy,“ uvedl Thomas Premo, bývalý švagr Mitchellové. Mitchellová od soboty leží v nemocnici s bolestmi na hrudníku. S policií spolupracuje a její rodina tvrdí, že vše musí být velký omyl.

Případů, kdy ženy přitahují vrazi nebo jiní zločinci, je ale známo víc. „Charlie by doslova ani mouše neublížil,“ mluví například o masovém vrahovi Charlesi Mansonovi jeho přítelkyně Afton Butonová. „Hybristofilie znamená sexuální přitažlivost k někomu, kdo spáchal otřesný zločin a obvykle platí, že čím je tento zločin násilnější nebo ohavnější, tím je ta přitažlivost silnější,“ uvedla Casey Jordanová, kriminoložka. A jak se s vězni ženy seznamují? Jednoduše. Seznamek jako 'Vášně vězňů' nebo 'Poznej vězně' s jejich fotkami a vzkazy je na internetu hned řada.