Papež dostane při návštěvě New Yorku od dětí skateboard

New York - Papež Benedikt XVI. se chystá v květnu poprvé do Spojených států. Newyorská diecéze se rozhodovala, jaký typicky newyorský dárek by si pro hlavu katolické církve nachystala. Nakonec zvítězil nápad dětí z Manhattanu, které vymyslely, že pro papeže  připraví skateboard. S nápadem přišla komunita kostela sv. Alžběty na Manhattanu, kde místní kněz vede skateboardový klub.

„Scházíme se každou sobotu a jezdíme na skateboardech. Mluvili jsme o návštěvě Svatého otce a děti napadlo - pojďme mu dát skateboard,“ popsal vznik neotřelého nápadu kněz od sv. Alžběty Peter Pomposello. Na diecézi vypsali soutěž na oficiální papežský skateboard. Jedinou podmínkou bylo, aby dárek obsahoval zlatočernobíločervený papežský znak a motto Kristus - naše naděje. Do výběru se sešlo 70 návrhů.

„Doufám, že se papež na vítězném skateboardu sveze, bylo by úžasné ho vidět,“ vyjádřila své přání finalistka soutěže Krystal Melendezová. Kněz Pomposello uvažuje střízlivěji a myslí si, že papež na skateboardu jezdit nebude, ale věří, že originální dárek dětí ocení.

Vítězného návrhu nechá arcidiecéze vyrobit dalších tisíc kusů, které prodá a výtěžek půjde na charitu. Originál dostane papež.