Piráti se zajatými Španěly údajně dorazili na pobřeží

Madrid - Španělská rybářská loď, jejíž posádku v neděli zajali somálští piráti, údajně přistála u pobřeží. Sdělila to dnes španělskému státnímu rozhlasu RNE manželka zajatého kapitána lodi. Všech 26 členů posádky je prý v pořádku, piráti požadují výkupné. Piráti nechali vystoupit 13 Španělů a 13 Afričanů na pevninu. Přesné místo, kde všichni vystoupili, není známo.

„Rybáři jsou trochu klidnější, mají se dobře a dobře se s nimi zachází,“ uvedla kapitánova manželka. Španělská vláda tyto informace oficiálně nepotvrdila.

Španělská rybářská loď Playa de Bakio byla přepadena a její posádka zajata v neděli, když lovila tuňáky asi 400 kilometrů od somálských břehů. Španělská vláda v pondělí vytvořila pro tento případ zvláštní skupinu pod přímým velením náčelníka generálního štábu Félixe Sanze Roldána. Na místo, kde byla loď přepadena, vyslalo Španělsko svou fregatu z Rudého moře.

Dnes somálské jednotky osvobodily nákladní loď plující pod vlajkou dubajského emirátu, kterou somálští piráti přepadli u Afrického rohu v pondělí. Podařilo se jim zachránit posádku a piráty zajmout.

Vydáno pod