Na francouzských silnicích se vytvořily stokilometrové zácpy

Paříž/Ženeva - Srpnoví dovolenkáři vytvořili ve Francii zácpy o délce přes 400 kilometrů. Nejhůř na tom jsou silnice mezi Lyonem a středozemním pobřežím a cesta od Paříže k Atlantiku. Na dálnici A 10 u rakouského Salcburku řidiči popojížděli až 6 hodin. Kolony se také tvoří na chorvatsko-slovinské hranici.

Těžkosti dnes hlásilo řidičům i Švýcarsko, kde se kolem poledne vytvořila u Gothardského tunelu na jihu země kolona vozidel o délce 17 kilometrů. Čekání na průjezd prý trvá ze strany Švýcarska i sousední Itálie nejméně dvě hodiny. Úřady doporučily řidičům objet tunel po dálnici A13.

Hlavní problémy na francouzských silnicích se čekaly až odpoledne, ale podle dopravní policie bylo již dopoledne zřejmé, že letošní tradiční souběžné masové odjezdy z a na letní dovolenou ve Francii budou díky lepšímu rozložení odjezdů méně problematické než jindy. Zácpy prý rozhodně nedosáhnou loňských rekordních 842 kilometrů.

Na francouzských letištích a nádražích je ze stejného důvodu také velmi rušno. Železnice očekává kolem čtyř milionů cestujících, z toho 2,3 milionu na pařížských nádražích.

Vydáno pod