Mrtvá žena a těžce zraněný muž při střelbě před školou v Norsku

Tromsö (Norsko) - Mrtvá žena a těžce zraněný muž. To je bilance dnešní ranní střelby na parkovišti před školou u severonorského Tromsö. Žádné z dětí nebylo zraněno, incident se ale školy nepřímo dotýká, protože obětí je učitelka, která zde pracovala. Pachatel byl podle některých médií jejím manželem, podle jiných bývalým partnerem.

Na parkovišti před školou 53letý policista zastřelil 41letou učitelku a sám se pak těžce zranil. Motivem byla podle všeho žárlivost. Jak oznámila policie, muž vystoupil z auta a vystřelil na ženu, která byla na místě mrtvá. Poté obrátil zbraň proti sobě ve zřejmé snaze spáchat sebevraždu. Jeho zranění je kritické. Podle původních informací televizní stanice TV2 byl muž se zraněním odvezen do nemocnice, kde později zemřel. „Do incidentu byly zapojeny jen dvě osoby, po žádném dalším útočníkovi nepátráme,“ řekl krátce po činu vyšetřující policista Kurt Pettersen.

Na místo byl kromě policie a záchranky povolán i tým psychiatrů, kteří pomáhali náhodným svědkům, zejména žákům a učitelům školy. Ti nebyli v bezprostředním ohrožení, protože v inkriminovaný čas byli již většinou v budově, přesto několik školáků z dálky střelbu vidělo.

Základní škola Slettaelva leží na ostrově Kvalöya v okrese Tromsö a má 205 žáků. Opodál se rovněž nachází mateřská škola a první informace uváděly, že ke střelbě došlo právě před ní.

Policie před školou u severonorského Tromsö, kde si přestřelka vyžádala jednoho mrtvého a jednoho zraněného
Zdroj: ČT24