Další zaměstnanec France Télécom spáchal sebevraždu

Paříž - Další pracovník společnosti France Télécom spáchal ve Francii sebevraždu. Je už čtyřiadvacátý za poslední rok a půl. V dopise na rozloučenou svůj čin 51letý otec dvou dětí vysvětlil neúnosnou atmosférou na pracovišti. Na začátku měsíce nařídil francouzský ministr práce sledovat dění v donedávna státním podniku. Při restrukturalizaci po roce 2006 propustila firma France Télécom 22 tisíc lidí. Mnoho pracovníků společnosti si stěžuje na teror v zaměstnání.

Francouzské úřady informovaly o smrti muže jako o sebevraždě. Podle vyšetřovatelů pracovník France Télécom seskočil z mostu na rušnou silnici. V jeho autě pak našli dopis na rozloučenou, ve kterém vysvětluje svůj čin terorem v práci. 

Celkem 24 lidí už kvůli šikaně v zaměstnání spáchalo sebevraždu. Francouzská média se po sérii sebevražd začala o společnost France Télécom zajímat. Tisk zveřejnil výpovědi zaměstnanců, kteří uváděli, že v práci například musejí žádat o povolení jít na záchod. Když chtěli delší než minutovou pauzu, museli vedení podat písemné vysvětlení. 

Pracovníci také popisovali, že na rozkaz vedení museli často měnit místa, což mnohokrát znamenalo přesuny i stovky kilometrů. Francouzská telekomunikační společnost France Télécom už slíbila, že změní pracovní podmínky svých zaměstnanců.