V Thajsku vykolejil vlak, zemřelo nejméně 8 lidí

Bangkok – U thajského letoviska Chua Chin vykolejil vlak. Zemřelo nejmíň 8 lidí, 88 jich je zraněných. Podle místních úřadů mezi oběťmi nejsou žádní cizinci. Vlak jel z jižního cípu země do Bangkoku, když hustě pršelo. Za 24 hodin je to už druhá podobná nehoda. Jiný, nákladní vlak, sjel z kolejí v neděli severně od hlavního města.

Z kolejí sjelo u thajského letoviska Chua Chin šest ze 16 vagonů soupravy. Některé cestující trosky rozdrtily. Všichni mrtví jsou údajně Thajci, pouze mezi zraněnými je jeden cizinec, jenž má mimo jiné několik zlomených žeber.

Tamní média spekulují, že nehodu způsobila nefunkční výhybka. Šéf thajských železnic Jutchana Tchapčaren to ale odmítl komentovat. „Litujeme ztracených životů a příčiny nehody vyšetřujeme,“ sdělil pouze. V době neštěstí hustě pršelo. Zda mohlo mít na havárii podíl špatné počasí, to se také zjišťuje.

V průběhu necelých 24 hodin je to v Thajsku již druhý vykolejený vlak. V neděli vyjel z trati severně od Bangkoku nákladní vlak převážející cementový prášek. Tato nehoda si podle AP žádné zraněné nevyžádala.