Lupiči z pokerového turnaje stanou před soudem

Berlín – V Německu začíná soud se čtveřicí mužů obžalovaných z přepadení mezinárodního pokerového turnaje v centru Berlína. Z něj si letos v březnu podle vyšetřovatelů odnesli v přepočtu 6 milionů korun. Údajného iniciátora přepadení zatkli policisté na konci května, čtveřici mužů, kteří přepadení měli provést, zadrželi policisté už dřív.

Výhra v prestižním pokerovém turnaji v Berlíně měla tomu nejlepšímu vynést rovný milion eur. Vždyť se tu sešla smetánka pokerového světa. Skupina lupičů si ale chtěla peníze odnést, aniž by si sedla k zelenému stolu. Pro výhru si proto zloději přišli se zbraněmi v rukou.

Když vtrhli do sálu, mezi lidmi vypukla panika. Lidé skákali pod stoly a snažili se utéct nouzovými východy. „Vůbec jsme netušili, co se děje,“ sdělil médiím účastník turnaje Tobais Reinkemeier. Podle německé policie došlo kvůli panice k několika lehkým zraněním. Nikdo ale vážně zraněn nebyl.

Pokeroví zloději jdou před soud (zdroj: ČT24)

Neozbrojená ochranka nezpanikařila, proti zlodějům házeli vším, co jim přišlo pod ruku, pak se bránili stojany. Přestože stáli tváří v tvář ozbrojencům s mačetami a střelnými zbraněmi, podařilo se jim jeden z batohů plných bankovek lupičům sebrat. Část ukradených peněz už vrátil i jeden z dopadených mužů, šlo ale jen o zlomek ve výši 100 000 korun.