Kráva útěkářka se sama vrátila domů

Berlín - Uprchlá kráva Yvonne se vrátila. Zvíře, které se v uplynulých týdnech schovávalo v lese v bavorském okrese Mühldorf na pomezí s Rakouskem a vyvolalo velký mediální rozruch, se samo připojilo k ostatním krávám. Jak se kráva dostala na domovské pastviny, není nikomu jasné. Možná přeskočila plot. Ve čtvrtek večer to podle serveru bulvárního deníku Bild potvrdily místní úřady.

Týdny se Yvonne vyhýbala se lovcům, neúnavným ochráncům zvířat, nastraženým pastím. Způsobila obrovské mediální pozdvižení. Tisíce lidí jí drželi palce. Bulvární deník Bild na dopadení sedmisetkilové Yvonne dokonce vypsal odměnu 10 tisíc eur. Vysloužila si přezdívku „kráva, která chce být srnou“. 

Dnes si ale užila poslední minuty na svobodě. Tříměsíční výlet po bavorských lesích pro Yvonne definitivně končí, kráva se sama vrátila ke stádu. Návrat ale nejspíš nedopadl úplně podle jejích představ. „Zavolal nás farmář, kterému patří telata na téhle pastvině. Uspíme ji a veterinář pak rozhodne co dál,“ říká správce farmy Gut Aiderbichl Hans Wintersteller. 

Yvonne už je zase doma (zdroj: ČT24)

„Úřady nejdřív povolily její odstřel. Dalo nám hodně práce zajistit, aby se to nestalo. Několikrát jsme ji viděli, jak přišla k jiným kravám. Je to stádní zvíře. Jsme rádi, že to takhle dopadlo,“ dodává Hans. 

Příběh šestileté Yvonne, uprchlé těsně před cestou na jatka, tak končí happy endem. Na bavorské farmě může dožít se svým dvouročním synem a sestrou Waltraud. Zájemci je podle nových majitelů mohou kdykoli navštívit.