Na předměstí Káhiry vykolejil vlak - 15 zraněných

Káhira - Na předměstí egyptské metropole Káhiry vykolejil osobní vlak a hoří. Místní bezpečnostní zdroje nejprve hlásily neupřesněný počet mrtvých. Agentura Reuters ale zatím potvrdila jen 15 zraněných pasažérů.

Vlak směřoval z jihu Egypta do Káhiry, kde v oblasti Gízy na předměstí metropole vykolejil a podle AP se převrátilo pět jeho vagonů. Důvody nehody nejsou zatím známy, nepotvrzené zprávy mluví podle serveru BBC o srážce s nákladním vozem.

„Tři vozy vlaku číslo 990 sjely z dráhy - bez ztráty na životech. Zranění byli převezeni do nemocnice,“ uvedl Kamal el-Daly, šéf policejního oddělení v Gíze, které incident vyšetřuje. Jeden z pasažérů dříve BBC sdělil, že na místě zřejmě budou i mrtví. Taková informace ale nebyla potvrzena.

Nehoda vlaku v Egyptě
Zdroj: ČTK/AP/Mohammed Asad

Egypťané si stěžují, že vláda selhala, když nedokázala prosadit základní bezpečnostní standardy na železnicích, což už vedlo k několika smrtelným nehodám.

Zatím poslední železniční srážka se v Egyptě stala v roce 2009, kdy zahynulo 18 osob a desítky lidí byly zraněny při kolizi dvou osobních vlaků v Gíze. V roce 2002 začal hořet vlak v Káhiře - zemřelo 373 lidí, připomíná BBC.