Přežije francouzská vesnička konec světa a nápor tisíců lidí?

Bugarach - Za necelý měsíc podle některých výkladů mayského kalendáře nastane konec světa. Jediná vesnice, která podle internetových spekulací přežije, bude Bugarach na jihu Francie. Tamní úřady se proto už teď připravují na nápor stovek, možná tisíců lidí, kteří berou předpověď vážně.

Na úpatí Pyrenejí leží malá nenápadná vesnička. Pro vyznavače teorií o konci světa má ale právě místní hora magickou moc. Ukrývají se v ní prý mimozemské síly, které zkázu země plánovanou na 21. prosince odvrátí. 

Milovníci UFO také spekulují, že nadpozemské síly jsou už na vrcholu hory připraveny a že vezmou do bezpečí ty, kteří tam dorazí. A to je právě to, z čeho má místní starosta Jean Pierre Lord obavy. Do celého světa proto vzkazuje, ať lidé zapomenou na to, že by na bugarchský vrchol lezli: „Moje sdělení je velmi jednoduché. Říkám lidem, ať sem nejezdí, že tu nic k vidění nebude. Tedy kromě spousty policistů.“ 

Bugarach se připravuje na konec světa (zdroj: ČT24)

Francouzské úřady sice spekulace o konci světa ani magickému poslání pyrenejské vesničky nevěří, přesto neberou možné návaly turistů na lehkou váhu. Na místě bude v pohotovosti 50 strážníků, pět desítek dalších bude hlídkovat kolem a zbytek bude v pohotovosti, kdyby se náhodou něco stalo. 

Jestli se v místní skále přece jen nějaké nadpozemské síly skrývají a jestli mají magickou moc, se svět dozví už za pár týdnů.

Vydáno pod