Odvolací soud přidal vilnému moderátorovi dalších 15 měsíců

Londýn – Třicet měsíců si za zneužívání mladých dívek odsedí moderátor britské televizní stanice BBC Stuart Hall. Hall dostal v červnu jen patnáctiměsíční trest, ten ale nyní soudce odvolacího soudu označil za „nepřiměřeně mírný“ vzhledem k tomu, že oběti budou jeho činy poznamenané celý život. Hall rozsudek odvolacího soudu dnes sledoval prostřednictvím videokonference ve věznici v Prestonu. Na zvýšení trestu nijak nereagoval.

Třiaosmdesátiletý moderátor televizních soutěží a sportovních pořadů se letos v květnu před soudem přiznal ke 14 případům sexuálního napadení dívek v letech 1967 až 1985. Ještě v prosinci po svém zatčení přitom tvrdil, že obvinění proti jeho osobě jsou krutá a vymyšlená. Další čtyři případy včetně jednoho znásilnění, z nichž byl obviněn, soud prozatím odložil.

Hall pracoval pro BBC přes padesát let. V 70. letech se proslavil moderováním soutěže It's a Knockout a pak jako první uváděl televizní sportovní pořad A Question of Sport. Než jej po prosincovém obvinění stanice stáhla z vysílání, byl oblíbeným komentátorem fotbalových utkání na rozhlasové stanici BBC 5. Loni v lednu dostal od královny Alžběty II. Řád britského impéria.