Zátah v nočních klubech v Ostravě: Policisté obvinili 23 lidí z kuplířství

Ostrava - Policisté z Ostravy provedli o víkendu velký zátah v nočních klubech, které nabízejí sexuální služby. Třiadvacet lidí, především provozovatelů těchto nočních podniků či pánských klubů, pak obvinili z kuplířství. Mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková uvedla, že devět podezřelých vzal soud do vazby.

Zátahu s krycím názvem Anděl předcházelo několikaměsíční prověřování a shromažďování důkazů. „Policisté vyslechli sto šedesát lidí, čtyřiadvacet jich zadrželi, třiadvacet obvinili a devět z nich vzal soud do vazby,“ shrnula Holčáková. Dodala, že policisté v této souvislosti provedli celkem dvacet pět prohlídek domů, bytů i jiných prostor.

Policejní zátah
Zdroj: ČT24

Další podrobnosti o činnosti zadržených a jejich obětech policisté zatím tají. Podle šéfa ostravských kriminalistů Radovana Vojty policie nezjistila, že by v erotických podnicích pracovaly dívky mladší osmnácti let.

Mluvčí Okresního státního zastupitelství v Ostravě Barbora Zajícová sdělila, že rozsáhlé vyšetřování odstartovalo jedno trestní oznámení. „Někteří majitelé nočních podniků, ve kterých se prostituce provozovala, se už přiznali,“ uvedla Barbora Zajícová a dodala, že obviněným hrozí až čtyři roky vězení.

Podle informací České televize měla sobotní razie bezprostřední dopad na počet podniků, které v Ostravě nabízely sexuální služby. Ze sedmnácti klubů zůstaly otevřené jen tři.