Býci zastavili provoz u Polánky, unikli z převráceného kamionu

Na silnici u Moravského Krumlova se ve čtvrtek po poledni převrátil nákladní vůz převážející 68 býků, řidič kamionu se lehce zranil. Devět z nich nehodu nepřežilo, jednoho zatoulaného agresivního býka po nalezení utratila veterinářka. Doprava v místě byla až do večerních hodin omezená.

Nehoda se stala krátce před jednou hodinou odpoledne na silnici poblíž obce Polánka směrem na Jamolice. Část býků se po skupinkách rozutekla, dva utekli úplně. „Potom se nám většinu podařilo nahnat do jednoho stáda,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Jednoho ze zaběhnutých býků se podle mluvčí policie Alice Musilové podařilo dohledat a byl klidný. Druhý byl ale agresivní, a proto ho se souhlasem majitele veterinářka utratila. Příčinou nehody se policie zabývá.

Kvůli policejnímu vrtulníku, který býka hledal, byla asi půl hodiny zastavená doprava. Podle Mikošky si majitel zbylé býky z místa odváží. „Silnice je průjezdná, ale provoz je omezený,“ dodal vpodvečer Mikoška.

Při nehodě se lehce zranil řidič kamionu. „Pacienta jsme ošetřili a převezli k další péči do Ivančic na chirurgii,“ uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.