Dálnice D2 byla u Brna uzavřená kvůli nehodám kamionů

Na dálnici D2 ve směru na Brno na úrovni Velkých Pavlovic došlo dopoledne k hromadné nehodě šesti kamionů, při které byli zraněni dva lidé. Nehodě předcházela ranní srážka dvou kamionů. Před kolonou za první nehodou pak řidiči nestihli dobrzdit, a tak došlo k hromadné nehodě šesti nákladních aut. Po 15. hodině byl provoz na dálnici obnoven.

Při první nehodě na 12. kilometru nedaleko Blučiny se zranil jeden z řidičů, hasiči jej museli z kabiny vyprostit, do traumacentra Fakultní nemocnice Brno jej odvezl vrtulník. „Po dobu vyprošťování byl pacient při vědomí a komunikoval. Podle našich zjištění na místě utrpěl středně těžká zranění,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Místo bylo neprůjezdné, policie proto dopravu odklonila přes Hustopeče. Policisté po 11. hodině uvolnili levý pruh dálnice, a umožnili tak řidičům, co uvázli za nehodou, pokračovat v cestě. Uzavírku ale zrušili až po 15. hodině, kdy se dálnice otevřela.

K nehodě šesti kamionů došlo na 33. kilometru D2. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky se dva lidé lehce zranili. „Nebylo potřeba je z kamionů vyprošťovat. Na místě je ale vysypaný náklad přes oba pruhy ve směru na Brno,“ řekl Mikoška.

Nehodu řidiči objížděli přes odpočívku. Na tomto místě kolona na D2 ve směru na Brno sahala ve 13 hodin zhruba od 32. kilometru až ke sjezdu na Hustopeče, tedy na 25. kilometr.