Na slavkovský obchvat se vrátila auta. Průjezd městem, kterým vedla objížďka, je ale zničený

Na opravený obchvat okolo Slavkova vjela auta (zdroj: ČT24)

Ve Slavkově u Brna v pondělí otevřeli opravený obchvat směrem na Uherské Hradiště a na Slovensko. Půl roku jezdila auta průtahem přes město. Silnice v centru je teď zničená a musí se opravit. Stejně tak je potřeba zkontrolovat statiku domů podél silnice.

Tam, kde byl ještě v noci uzavřený jízdní pruh, od pondělního rána zase jezdí auta. Cesta po nově opraveném obchvatu kolem Slavkova je tak plynulá a bez dopravního omezení. Technici musí ještě odstranit značky, které dočasně upravovaly provoz. Řidiči si tak budou zase zvykat na staré podmínky.

Po uzavírce ale zůstal zničený průtah městem, kterým půl roku projíždělo sedmnáct tisíc aut denně. V cestě jsou vyjeté koleje a díry.

„My už dlouhodobě jednáme a vypadá to, že jsme úspěšně dojednali opravu průtahu tak, aby v následujících letech došlo ke kompletní rekonstrukci vozovky včetně parkovacích stání a opravy chodníků,“ řekla mluvčí Městského úřadu Slavkov Veronika Slámová.

Silnice je zničená hlavně kvůli kamionům. Lidé, kteří bydlí podél silnice, si během půlročních oprav stěžovali také na otřesy. Kraj doufá, že cestu opraví Ředitelství silnic a dálnic. Mělo by zkontrolovat i statiku domů podél silnice. Tiskové oddělení ŘSD ale na otázky České televize v této věci neodpovědělo.