Kvůli špatné domluvě úředníků musí lidé ve Štýřicích často přeparkovávat

Brno - Blokové čištění v Brně je noční můrou všech majitelů aut v podobě desítek minut strávených hledáním volného místa v sousedních ulicích. Kdo zapomene přeparkovat, auto mu odveze odtahová služba. Na ulici Vinohrady ve Štýřicích si této kratochvíle lidé užívají daleko častěji než jinde, tento týden dokonce hned dvakrát - v pondělí a ve středu. Příčina? Špatná domluva úředníků.

Ulice Vinohrady ve Štýřicích se týká hromadný automobilový exodus zhruba každý třetí týden, protože tudy projíždějí auta se sutí. A tak souboje mezi odtahovými službami o zapomenutá auta jsou tam už běžnou podívanou.

„Reagují opravdu velice rychle. Pacient dojede k nám, zaparkuje, a než my ho stihneme upozornit, tak už mu nakládají auto,“ popisuje zkušenosti Dagmar Přinesdomů z nedaleké kliniky.  

Problémy s blokovým čištěním (zdroj: ČT24)

Čistota prý sice je půl zdraví, ale čeho je moc, toho je příliš, shodují se místní. Letos už nejméně dvakrát museli řidiči hledat pro svá auta azyl v době, kdy na ulici po předchozím čištění ještě nebyla ani snítka. Naposledy tento týden, kdy se nejprve čistilo v pondělí a pak pro jistotu ještě ve středu. „Připadá mi, že už je toho příliš,“ rozčiluje se Josef Andres z Centra dopravního výzkumu, které má na ulici Vinohrady centrálu. Dagmar Přinesdomů dodává: „Teď v pondělí bylo dole na křižovatce napsáno blokové čištění 3.11. Až v polovině kopce ale bylo značené čištění 1.11. Klienti tak zaparkovali za první cedulí v domnění, že všechno je v pořádku, ale v zápětí jim odtahovka naložila auto.“

„V pondělí se čistila ulice od listí a ve středu to bylo zase běžné blokové čištění,“ obhajuje dvojí čištění mluvčí  radnice Roman Burián. Na tento rok už prozatím nejsou v ulici Vinohrady naplánovaná žádná další bloková čištění. Záleží prý ale na tom, kolik ještě spadne listí a kdy začne sněžit.