Přes sto bytů v Táboře promrzá, teplovod je poškozen. Radnice obyvatelům radí, ať jdou ke známým

Přes sto bytů v Táboře, kde žijí čtyři stovky lidí, prochládá. Teplo přestalo proudit kvůli havárii teplovodu. Podle táborské radnice jej poškodily silné mrazy. Oprava zatím nezačala, technici hledají místo závady. Podle starosty Štěpána Pavlíka (Tábor 2020) práce komplikuje špatně přístupný terén.

Havárie se stala v oblasti Budějovické a Ústecké ulice. „Jedná se o prudký svah nad Ústeckou ulicí v oblasti takzvané Pletárny, kde se trubky navíc natřikrát rozbočují. Jde o obtížně přístupný terén, což práce komplikuje,“ uvedl táborský starosta.

Radnice vyzvala obyvatele bytů, které jsou nyní bez tepla, aby zvážili, zda z nich načas neodejít k příbuzným nebo známým. Jednotlivcům by mohlo poskytnout zázemí město na ubytovně zimního stadionu nebo v hostelu Základní školy Bernarda Bolzana.

Kdo chce zůstat doma, může si vypůjčit přímotop, k dispozici jsou na hasičské stanici v Měšicích. „Nájemci městských bytů mohou posléze vstoupit do jednání se společností Bytes a zažádat o případnou kompenzaci nárůstu ceny za elektřinu, bude-li objektivně prokázána,“ uvedl mluvčí táborské radnice Luboš Dvořák.

Teplovod pochází z roku 1997, nebyl součástí aktuálního přechodu města na horkovody. Táboru dodává teplo firma C-Energy Planá.