Kvůli požáru domu na pražském Chodově se muselo vystěhovat asi dvě stě lidí

Příčinou pondělního požáru bytového domu v Divišovské ulici na pražském Chodově byla podle hasičů lidská nedbalost. Požár způsobil škodu odhadem sto milionů korun, přesná výše zatím není stanovena. Kvůli požáru se muselo vystěhovat asi dvě stě lidí, kteří bytový dům obývali.

Požár vypukl v jednom z bytů v pondělí kolem půl čtvrté odpoledne a rozšířil se i do střešní izolace. Hasičům se požár podařilo lokalizovat před 20:00, poté pokračovali v dohašování. Podle mluvčí pražských hasičů Kateřiny Suchánské se kvůli požáru samo evakuovalo třiatřicet lidí.

Podle mluvčí Prahy 11 Anny Kočicové byli vystěhováni všichni obyvatelé požárem zasaženého domu a čeká se na vyjádření statika. Byty v šestém a sedmém patře, které požár zasáhl nejvíce, jsou nicméně neobyvatelné, uvedla mluvčí. Radnice Prahy 11 zatím poskytla náhradní ubytování šesti osobám. Další lidé našli zázemí u své rodiny či známých.

Zásahu se účastnily síly ze všech deseti stanic pražských profesionálních hasičů, čtyři jednotky profesionálních podnikových a několik jednotek dobrovolných. Ze Středočeského kraje byla na místě jednotka z Říčan.