V Praze se srazily nákladní vlaky. Jeden člověk je zraněný, provoz na trati je zastaven

Na trati mezi stanicemi Praha-Vysočany a Horní Počernice se dopoledne srazily dva nákladní vlaky. Jedna z lokomotiv vykolejila, provoz v místě nehody byl do odvolání zastaven. Pražská záchranná služba ošetřila šestapadesátiletého muže, kterého s bolestí zad odvezla do nemocnice. Další tři lidé vyvázli z nehody bez zranění. Podle prvních informací jeden ze strojvůdců zřejmě projel návěstidlo v poloze Stůj zakazující jízdu.

„Mezi stanicemi Praha-Vysočany a Horní Počernice došlo ke srážce dvou nákladních vlaků a k vykolejení jedné z lokomotiv. Na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému a drážní hasiči. Provoz je až do odvolání zastaven,“ sdělila na Twitteru Správa železnic.

Záchranná služba informovala, že na místo srážky vlaků kromě dvou posádek, lékaře a inspektora vyslala také letecké záchranáře, nakonec zraněného muže přepravila do Fakultní nemocnice Bulovka sanitkou. „Další tři osoby byly bez zranění, naši pomoc nepotřebovaly,“ dodali záchranáři.

Jeden z vlaků zřejmě projel návěstidlo Stůj

Generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera řekl, že nákladní vlaky se srazily u odbočky Skály krátce před desátou hodinou. Jeden z vlaků podle něj pravděpodobně projel návěstidlo zakazující jízdu. Inspektoři, kteří dorazili na místo, budou zjišťovat, proč nezastavil či zda na soupravě nebyla technická závada. „Škoda po srážce se odhaduje na 5,41 milionu korun,“ uvedla odpoledne Drážní inspekce.

Vlaky nyní nejezdí mezi Vysočany a Horními Počernicemi a také do Satalic, uvádí web Českých drah (ČD). Cestující mohou využít metro či autobusy MHD, kde budou uznávány jízdenky ČD. V omezeném rozsahu funguje náhradní autobusová doprava v úseku Metro Černý Most - Nádraží Horní Počernice a zpět.  Srážka se stala v místě, kde byl kvůli rekonstrukci trati omezený provoz. Vlaky by se měly na trať podle odhadů vrátit po dnešní půlnoci.