Multifunkční hala v Brně získala územní rozhodnutí i stavební povolení

Brno získalo pravomocné územní rozhodnutí a stavební povolení na stavbu multifunkční haly na výstavišti. Oznámili to zástupci města. Jejich získání trvalo 850 dní. Hala za 2,7 miliardy korun nabídne 13 300 míst. Stavba by mohla začít příští rok, potrvá zhruba dva roky. Na financování by se měl částečně podílet kraj a stát. Brno si na část vezme úvěr.

Hala nazvaná Aréna Brno bude sloužit sportu, ale i kulturním a společenským akcím.

Budova bude stát 2,7 miliardy, celý projekt s dalšími náklady, například na vybudování parkovacích míst a podobně, vyjde na 3,3 miliardy korun. Jihomoravský kraj přislíbil nejméně 200 milionů. Stovky milionů chce město získat od Národní sportovní agentury, o další peníze žádá stát.

Úvěr na část nákladů si vezme město, část i městská společnost Aréna Brno, která kvůli stavbě haly vznikla. Podle primátorky Brna Markéty Vaňkové (ODS) se jednalo i o možném zapojení soukromého subjektu, což se ale nepodařilo.

U koncertů by hala měla pojmout až 13 300 lidí včetně míst k stání, u hokeje se i s kotlem počítá s 13 250 místy, na tenis, volejbal, basketbal, futsal nebo florbal je strop 12 tisíc míst pro diváky.