Rodině vyhrožoval pistolí a pil, tvrdí svědek o muži obviněném ze zapálení bytu v Bohumíně

Požár v Bohumíně (zdroj: ČT24)

Bratr ženy, která skončila s těžkými popáleninami ve Fakultní nemocnici v Ostravě, tvrdí, že muž obviněný ze založení požáru v Bohumíně už rodině v minulosti vyhrožoval, pil a byl agresivní. Při tragédii zahynulo jedenáct lidí. Mezi nimi i těhotná žena.

Sestra Miroslava Pavrolka skončila po požáru v Bohumíně v nemocnici v kómatu. Muž si vzpomíná na měsíc starou událost, kdy obviněný měl údajně rodinu na koupališti ohrožovat pistolí, kterou přiložil k hlavě neteře a ostatním vyhrožoval. „Někdo ho tam zpacifikoval a odvezla ho policie,“ říká Miroslav Pavlorek. Podle něj přišel muž opilý a pod prášky. „Co o něm tvrdí v médiích, to vůbec není pravda, že to byl dobrák. Byl to velice špatný člověk,“ dodává.

Podle bratra popálené ženy šlo tragédii předejít

Miroslav Pavlorek měl být na osudné oslavě se svou snoubenkou také. Nakonec musel dát přednost jiným povinnostem. Osudný byt a balkon poznal na sociálních sítích okamžitě. „Dalo se tomu úplně v pohodě předejít, protože tady ty věci se děly celou dobu, všichni o tom věděli. V té době, kdy to udělal, tak už byl trestně stíhaný, jenže ho nenechali pod zámkem,“ říká.

Bratr ženy, která skončila i se svým přítelem s těžkými popáleninami ve Fakultní nemocnici v Ostravě, zřídil transparentní účet. Ze získaných peněz chce hradit léčebné a další výdaje pro sestru, která v místě události přišla o dvě své dcery a vnuka.

Těhotná přítelkyně se chtěla zachránit skokem z okna

Dvacetiletý Jakub se jako jeden ze čtyř z hořícího domu zachránil. Když zavře oči stále vidí plameny. „Stál jsem před těmi vstupními dveřmi a byly to mikrosekundy, co tekl ten benzín a všechno začalo hořet,“ popisuje.

Jakub a další tři účastníci oslavy přeskočili balkon k sousedům. Z jediného místa, kam se plameny dostávaly nejpomaleji. „Mně podklouzla noha na římse, všechno pálilo, nedokážu pochopit, že jsem něco takového dokázal,“ říká.

To, že přežil, byla pro Jakuba na dlouhou dobu poslední dobrá zpráva. V plamenech pokoje, kterým požár postupoval nejrychleji, zemřela jeho těhotná přítelkyně.