Před nehodou trolejbusu v Českých Budějovicích pila jeho řidička alkohol, v červnu se zranilo osm lidí

Před červnovou nehodou trolejbusu v Českých Budějovicích, při které bylo zraněno osm lidí, pila jeho řidička alkohol, zjistila policie. V krvi měla hodnotu do jednoho promile. Lze proto předpokládat, že ji policie obviní z trestného činu, uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová. Řidička však nehodu nezavinila, obvinění hrozí i řidiči osobního auta, který trolejbusu nedal přednost, policie ho podezřívá z obecného ohrožení.

Trolejbus jel po hlavní silnici, když mu řidič osobního auta Suzuki nedal přednost. Při střetu vyjel trolejbus ze silnice a narazil do trolejového sloupu.

Při nehodě utrpělo zranění osm lidí, nejvážněji byla zraněna právě řidička trolejbusu, kterou museli vyprošťovat hasiči. Záchranáři ji následně s těžkým zraněním převezli na ARO do českobudějovické nemocnice. Dalších sedm lidí utrpělo lehká až středně těžká zranění.

Policie pak na základě vyžádaného lékařského vyšetření zjistila, že řidička před jízdou pila alkohol. Kriminalisté proto pracují na trestně právní kvalifikaci související s touto informací. „Vzhledem k tomu, že řidička zodpovídá za lidi, je to její zaměstnání… předpoklad, že bude obviněna, tam je,“ dodala mluvčí.

Nehoda trolejbusu v Českých Budějovicích
Zdroj: ČT24

Havárie se stala v křižovatce ulice Antonína Barcala a Větrná na sídlišti Máj. Podle předběžných odhadů bude škoda na trolejbusu i sloupu s trolejbusovým vedením v řádech statisíců až milionů korun.