Žena na vycházce u Chotěšova dostala kulku do nohy. Místní kritizují střelnici za obcí

Události v regionech: Policie prověřuje postřelení šedesátileté ženy na Plzeňsku (zdroj: ČT24)

Střela větší ráže zranila šedesátiletou ženu ze západočeského Chotěšova, když byla na vycházce s vnukem. Za Chotěšovem je střelnice a někteří místní obyvatelé dávají její zranění do souvislosti právě s tím. Stěžují si i na to, že jim odražené střely poškožují domy. Policisté ale nic takového nepotvrdili. Bývalý majitel pak jakékoli pochybení vždy odmítal.

Spory Chotěšovských se střelnicí se táhnou již deset let. Zatím si stěžovali na poškozené fasády, nyní i na zranění. „Najednou jsem cítila bolest, překvapení, co se vlastně stalo. Pak jsem viděla krev na kalhotách,“ popsala postřelená žena Jitka Klemperová.

Podle policejní mluvčí Ivany Jelínkové prověřují vyšetřovatelé střelbu jako těžkou újmu na zdraví. Někteří obyvatelé Chotěšova jsou si docela jisti, co se stalo – že je na vině odražená střela ze střelnice. Právě postřelená žena byla iniciátorkou petice proti ní. Lidé požadovali větší zabezpečení nebo její úplné zrušení.

„Sousedi to mají ve střeše a na posledním baráku to bylo ve fasádě taky,“ podotkl manžel potřelené ženy Zdeněk Klempera.

Policisté se poškozením domů také zabývali, ale spojitost se střelnicí nepotvrdili. „Podle balistického zkoumání jsme neprokázali shodu s konkrétní zbraní, jelikož střela byla značně poškozená. Proto byl případ odložen,“ uvedla mluvčí Jelínková. 

Současné vedení střelnice se k chotěšovským událostem nechtělo vyjádřit. Bývalý majitel, který před dvěma lety zemřel, však jakékoliv pochybení odmítal.