Soud poslal do vazby muže obviněného kvůli vraždě jeho syna v Pardubicích

Policie v Pardubicích obvinila čtyřicetiletého muže z vraždy jeho malého syna. Soud ho vzápětí poslal do vazby. Muž se k činu přiznal, příčinou úmrtí chlapce bylo bodné zranění. „Motiv jeho jednání je předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla krajská policejní mluvčí Markéta Janovská.

Vražda se stala v noci na pondělí v Pardubicích. Původně byla do domu přivolána záchranka k dospělému muži. Zdravotníci však na místě nalezli dítě v bezvědomí. Ani po téměř hodinové resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho srdeční činnost.

Podle informací ČTK zemřel sedmiletý chlapec, který chodil do první třídy. Policie kvůli věku oběti nechce k případu poskytovat podrobnosti.

Podle Janovské hrozí obviněnému v případě odsouzení 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. „Nebyla jiná cesta než tohle udělat. Nikdy jsem nebyl tak klidný,“ řekl obviněný muž při odchodu ze soudní síně.

Soudce ho po krátkém jednání poslal do vazby: „Vyhověl jsem návrhu krajské státní zástupkyně, aby nemařil další průběh trestního řízení a nepokračoval v trestné činnosti,“ řekl soudce Karel Gobernac. Ke skutku se muž vyjádřil na policii a tam se také doznal, dodal soudce.