Kriminalisté vyšetřují násilnou smrt dítěte v Pardubicích, podezřelého zadrželi

Pardubičtí kriminalisté vyšetřují násilnou smrt dítěte, ke které mělo dojít v noci na pondělí v krajském městě. V souvislosti s případem už zadrželi 40letého muže a jeho účast na úmrtí prověřují, uvedla mluvčí krajské policie Markéta Janovská. Vzhledem k citlivosti případu nechce policie uvádět bližší okolnosti. Není ani jasné, zda byl zadržený příbuzným dítěte.

K případu policie vyjížděla v 1:00 do rodinného domu v Pardubicích. „Bylo ihned jasné, že se jedná o násilnou smrt,“ doplnila mluvčí. 

Zdravotníci původně v noci vyjížděli k dospělému muži. Na místě však nalezli malé dítě v bezvědomí. „Ihned po nálezu byla zahájena neodkladná resuscitace a provedeny urgentní chirurgické život zachraňující úkony. Bohužel ani po téměř hodinu trvající resuscitaci se nepodařilo u dítěte obnovit srdeční akci a pacient zemřel,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

Podle nepotvrzených informací ČTK zemřel sedmiletý chlapec, který chodil do první třídy. Policie zadržela pravděpodobně jeho otce.