Policisté pochytali 24 drogových dealerů, šířili pervitin či extázi po Vysočině

Kvůli šíření pervitinu či extáze na Vysočině obvinili policisté 24 lidí. Většinou jde o dealery, na jejichž stopu se kriminalisté dostali po zátahu na organizátora dealerské sítě. Samotnému organizátorovi hrozí až deset let vězení, ostatním pět.

Policisté nejprve na Žďársku provedli několik domovních prohlídek, při kterých zadrželi pět lidí. „Při těchto prohlídkách jsme zajistili téměř 150 gramů pervitinu, kolem 150 kusů tablet extáze, více než 100 gramů marihuany a finanční hotovost převyšující částku 90 tisíc korun,“ shrnul vedoucí oddělení obecné kriminality Radek Uhlíř.

Při tom se ale policisté dozvěděli o síti dealerů, kteří drogy dále šíří. Nakonec je tedy obviněných 24. Většinu z nich policie stíhá pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jde o lidi, kteří drogy prodávali v oblastech kolem Velkého Meziříčí a Žďáru nad Sázavou.

„Dále policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaadvacetiletého muže, který byl pro tento trestný čin obviněný ze spáchání zvlášť závažného zločinu,“ doplnil Uhlíř. Zmíněný muž podle policie drogy obstarával, přechovával a předával dealerům i koncovým uživatelům drog. Hrozí mu vyšší trest než ostatním stíhaným, a to od dvou do deseti let vězení.