V Liberci natáčí americký velkofilm. Podle scén jde zřejmě o další díl Spider-Mana

V Liberci se natáčí americký velkofilm (zdroj: ČT24)

V Liberci se v těchto dnech natáčí americký velkofilm s pracovním názvem Bosco. Scény a náznaky na internetu ale nasvědčují tomu, že na náměstí Dr. Edvarda Beneše vzniká ve skutečnosti další díl Spider-Mana s podtitulem Far From Home (Daleko od domova), ve kterém titulní roli opět ztvárňuje Tom Holland. Štáb byl i v Praze.

Američtí filmaři pro své potřeby proměnili liberecké náměstí v pražský karneval světel. Natáčení se musela přizpůsobit okolní doprava, ale i místní obchody a kavárny.

„Musíme svítit celou noc, musí být jako otevřeno, aby to vypadalo, že se tady něco děje. Moje pracovní doba je teď od devíti do pěti a potom od sedmi večer do šesti do rána,“ popisuje manažerka místního obchodu Ema Tóthová.

Filmový fanoušek Dominik Bohuslav z Hodkovic nad Mohelkou se kvůli náznakům, že půjde o scény ze Spider-Mana, hned přihlásil do komparzu. „Mám převlek tradičního Čecha, respektive stánkaře. Chodím v davu a různě bavím lidi a tak,“ popsal ČT svou roli.

Liberec si filmaři nevybrali náhodou. Už tři roky zde funguje filmová kancelář. „Liberec je krásné město, které má zachovalou architekturu a filmařům se tady líbí. Jsou zde lidé přátelští filmu, takže se jim tady i dobře pracuje. Česká republika všeobecně má navíc velmi zručné filmové řemeslníky,“ uvedla zástupkyně Filmové kanceláře Liberec Pavlína Sacherová.

Natáčet se v Liberci bude až do 29. září. Film, jehož štáb zamířil i do Prahy, by měl jít do kin příští rok na začátku letních prázdnin.