Série nehod zavřela dálnici D46 ve směru na Olomouc

Dálnice D46 u Žešova na Prostějovsku byla po úterních nehodách ve středu hodinu a půl po půlnoci opět otevřena. Vyplývá to z informací Národního dopravního informačního centra. V úterý dálnici uzavřely nehody cisterny se zrním, linkového autobusu, dodávky a nákladního automobilu.

U Žešova se srazila cisterna s obilím, linkový autobus, nákladní automobil a dodávka. Podle prvotních informací utrpěly zranění dvě osoby, které byly transportovány do nemocnice, uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Čtyři vozidla havarovala krátce před 17:45 poblíž exitu Prostějov-jih. Policejní mluvčí František Kořínek uvedl, že nejprve nabourala automobilová cisterna s obilím. Na tuto srážku nestihl včas zareagovat řidič kamionu, který zezadu narazil do autobusu a poté i do dodávky. Havarovaná cisterna navíc zůstala ležet  na boku.  

Na místo krátce po nehodě dorazili hasiči a záchranáři. Přistál tam i vrtulník záchranné služby. „Podle prvotních informací byly zraněny dvě osoby. Jednu převezla do nemocnice sanitka, druhou transportoval vrtulník,“ doplnila mluvčí hasičů.

Na dálnici D46 jsou před Prostějovem ve směru na Olomouc dlouhé kolony. „Jakmile začala zpomalovat vozidla, tak v kolonách došlo k dalším dopravním nehodám,“ řekl Kořínek.