Na D1 začnou v sobotu opravy dalšího úseku: Pozor na kolony

V sobotu začínají opravy dalšího úseku na dálnici D1, omezení bude mezi Jihlavou (112. km) a Velkým Beranovem (119. km). Doprava bude už od ranních hodin stahována do jednoho jízdního pruhu kvůli změnám dopravního značení a omezení potrvá přes celý víkend až do středy, s výjimkou dopravní špičky. V neděli pak bude doprava svedena do jednoho pruhu také na dalším modernizovaném úseku mezi Hvězdonicemi a Ostředkem (29.–34. km).

Mezi Jihlavou a Velkým Beranovem budou dělníci opravovat zhruba šest kilometrů dálnice. Řidiči se musí připravit na dopravní omezení: od soboty do středy budou auta směrem na Prahu jezdit jedním jízdním pruhem, ale s výjimkou dopravní špičky. Od nedělních 14:00 do pondělních 10:00 budou otevřené dva pruhy.

Směrem na Brno bude doprava stažena do jednoho jízdního pruhu od sobotních 6:00 do nedělních 14:00. Od středy by pak měla být doprava v obou směrech vedena dvěma pomocnými pruhy. 

Letošní etapa prací je v tomto úseku naplánovaná do začátku prosince, dopravní omezení by měla skončit 9. prosince. V zimě pak budou práce přerušeny. Dělníci tak letos stihnou jen práce na rozšiřování vozovky.

Celkem má stát rekonstrukce šestikilometrového úseku skoro 590 milionů korun bez daně. Provede ji sdružení stavebních firem vedených Vodohospodářskými stavbami. Dalšími členy sdružení je brněnská Firesta-Fišer a německá BT Beton- Technik. Dokončení modernizace je plánované na červen 2018.

U Hvězdonic začne omezení v neděli

Během víkendu musí řidiči počítat s komplikacemi také na dalším modernizovaném úseku mezi Hvězdonicemi a Ostředkem. V neděli tam bude stažena do jednoho jízdního pruhu doprava na Brno a v pondělí začnou auta jezdit v jednom jízdním pruhu také směrem na Prahu.

Rekonstrukce dálnice mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru je rozdělena do 21 úseků, které se opravují postupně. Hotových je v současnosti prvních pět z nich, šest úseků je rozestavěno a dalších pět se nachází ve fázi výběrového řízení.