Z vraždy studentky v Brně podezírá policie jejího bývalého přítele

Policisté oznámili, že zadrželi podezřelého z vraždy čtyřiadvacetileté studentky v Brně. Je to bývalý přítel dívky. Motivem činu mohly být osobní rozepře obou mladých lidí. Policie pátrala po vrahovi od úterního odpoledne.

Podezřelému mladíkovi je 23 let. Dívka se s ním údajně nedávno rozešla a on to těžce nesl. Policisté ho zadrželi v místě jeho bydliště. K vraždě se však nepřiznal. „Zatím se k činu moc nevyjadřuje, moc nespolupracuje,“ řekl kriminalista Antonín Hrdlička.

Policie uvedla, že vražedný „bodněřezný“ nástroj se zatím nenašel. „Pátráme také po černé kožené kabelce zavražděné,“ doplnil Hrdlička.

Ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil řekl, že podezřelý je v policejní cele. Soudu bude předán návrh na vzetí muže do vazby a bude zřejmě obviněn z vraždy. Za tu mu hrozí až doživotí.

Tělo studentky našli kolemjdoucí v úterý v arboretu na třídě Generála Píky v Brně. Do pátrání po vrahovi nasadila policie desítky mužů i vrtulník. Kriminalisté vzápětí požádali o pomoc veřejnost, hledali svědky. Instrukce dostali také řidiči městské hromadné dopravy. Měli upozornit na člověka v zakrváceném oblečení. 

Arboretum, které patří Mendelově univerzitě v Brně, není určeno veřejnosti. Do rozlehlého parku se skleníky a záhony mají volný vstup jen zaměstnanci a studenti školy, kteří se prokážou průkazem. Ostatní zájemci si musí koupit vstupenku.