Omezení na D1 u Chodova skončí o dva týdny dřív

Praha – Dopravní omezení u pražského Chodova, které den co den způsobuje řidičům přijíždějícím do hlavního města po dálnici D1 problémy, skončí nejspíš už v úterý 9. června. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic se tak podaří uzavírku ukončit s více než dvoutýdenním předstihem.

Rýdl: Uzavírku na příjezdu do Prahy ukončíme o dva týdny dřív (zdroj: ČT24)

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nyní stavbu přebírá od zhotovitele, kterým jsou společnosti Eurovia a Colas. Na zhruba tříkilometrovém úseku pokládaly tichý asfalt a vyměňovaly svodidla. „Původně jsme plánovali omezení dopravy až do 26. června, ale díky vysokému tempu práce zhotovitelů a tlaku našeho stavebního dozoru se komplikace pro řidiče zkrátí o více než dva týdny,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Přes víkend by měla proběhnout kontrola kvality a odstraňování vad a nedodělků. Oprava komunikace trvala se zimní přestávkou od loňského léta, vyšla na čtvrt miliardy korun. „Loni jsme takto opravili dálnici mezi třetím a šestým kilometrem a letos už budeme mít hotový celý úsek od prvního do devátého kilometru,“ doplnil mluvčí. Denně tímto úsekem projede průměrně přes 100 000 aut. „Je to jedno z nejfrekventovanějších míst v České republice vůbec,“ prohlásil Rýdl.