Zloději ukradli bankomat, peníze policisté zajistili

Přerov - Dnes časně ráno ukradli neznámí pachatelé bankomat ze zdi pekárny v Přerově - Předmostí. Lupiči vytrhli přístroj ze zdi za pomoci ocelového lana a auta, zbořili přitom celou zeď pekárny. Policisté poté pronásledovali zloděje v honičce několik kilometrů a čtyřikrát na ně vystřelili. Ve zhruba deset kilometrů vzdálených Nelešovicích bankomat pachatelům vypadl z vozíku. Výdejní zařízení policisté zajistili, ale zlodějům se podařilo uprchnout.

Pachatelé se k bankomatu vydali ve 02:15. „Poté, co jej vytrhli ze zdi, táhli jej za autem směrem na křižovatku na Rokytnici. Tam jej poté naložili na vozík a odbočili směrem na Kokory,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

V té době je již pronásledovali policisté, kteří čtyřikrát vystřelili ze služební zbraně, dvakrát z toho do vzduchu a dvakrát mířili na vůz. Pravděpodobně přitom zasáhli vozík. „Pachatelé poté odbočili na Nelešovice, kde jim bankomat spadl z vozíku a ujeli,“ doplnila Sedláčková.

Podle policistů se žádné peníze odcizit zřejmě nepodařilo. Po pachatelích, kteří prchali v tmavém autě zahraniční značky, policisté intenzivně pátrají. Případ kriminalisté vyšetřují pro podezření z krádeže a poškozování cizí věci.

Podobný případ se odehrál v lednu letošního roku v Tovačově na Přerovsku. Pachatelé odcizili bankomat ze zdravotního střediska. I tehdy zařízení za pomoci ocelových lan a auta odtrhli ze zdi. Z bankomatu odcizili trezorovou část i s penězi a torzo přístroje ponechali na vozovce, kde jej nalezla policie.

Loni zaznamenali policisté na Přerovsku jeden případ krádeže bankomatu. Zloději se jej zmocnili v Přerově, kde jej naložili do kufru a odjeli. O rok dříve bylo podobných případů čtyři, pouze v jednom z nich se však pachatelům podařilo dostat až k penězům. V ostatních případech bankomat poškodili například páčením či výbuchem, peněz se však nezmocnili.