Pro bruslaře se znovu otevře dálniční obchvat Prahy

Praha – Příznivci in-line bruslení si můžou 24. července znovu vyzkoušet pětikilometrový úsek zatím neotevřeného dálničního obchvatu Prahy. Mezi Vestcem a Lahovickým mostem na ně čeká zbrusu nový asfaltový povrch. Dálnice bude otevřená už od 8:00 hodin ráno. Večer navíc organizátoři připravili závod za umělého osvětlení, start bude ve 22:00 a trať bude měřit deset kilometrů.

Organizátoři slibují i bohatý doprovodný program se spoustou zábavy a hudby. „Chceme příchozím nabídnout i možnost něco nového se na bruslích naučit. Nebude zde proto chybět ani škola bruslení a brzdění a exhibice,“ dodal Martin Dvořák z firmy Sportgroup.cz. Přístup na Pražský okruh bude u ústí tunelu u Točné. Zájemci si mohou brusle i na místě vypůjčit. 

Zatím neotevřený úsek dálnice byl pro bruslaře přístupný už v červnu a trať navštívily tisíce sportovců. Zájem veřejnosti proto přiměl společnost Skanska k opakování akce. Tentokrát ale nepůjde o sérii závodů, započítaných do soutěže Českomoravského poháru, ale především o akci pro veřejnost. „Na rozdíl od minula také rozšíříme nabídku občerstvení a novinkou bude i možnost zúčastnit se závodu za umělého osvětlení,“ uvedla mediální zástupkyně organizátorů Zdenka Štrauchová.