Jihomoravská policie dopadla lupiče z Unterretzbachu

Brno - Cizince podezřelého z loupežného přepadení banky v dolnorakouském příhraničním městečku Unterretzbach dopadla ve středu večer policie v Brně. Jedná se o třiačtyřicetiletého Turka, z banky odcizil asi 20 tisíc eur (přibližně půl milionu korun). Při útěku se maskoval za ženu.

Na podezřelého člověka policii upozornila cestující autobusu na trase Znojmo-Brno. Uvedla, že se možná jedná a hledaného lupiče. „Muž cestoval v přestrojení ženy, ani to mu ale k útěku nepomohlo,“ řekl mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek. Lupič měl na hlavě paruku a nalakované nehty na rukou i nohou.

Policisté muže pocházejícího z Turecka dopadli při výstupu z autobusu na brněnském autobusovém nádraží Zvonařka. Vůz zásahové jednotky však autobus doprovázel téměř po celou cestu z důvodu, že hledaný muž, který byl ozbrojený, mohl vystoupit na některé ze zastávek už před Brnem. Uloupená eura měl podle Maláška u sebe. Muž je teď ve vazbě a do 48 hodin bude vydán rakouské policii, která na něj vydala mezinárodní zatykač.

Lupič se ukrýval ve Znojmě

Přepadení se stalo v úterý. Lupič přepadl pobočku banky v době, kdy v ní byl jediný zaměstnanec, zbraní jej přinutil lehnout si na zem, vybral z pokladny peníze a utekl.

Podle svědků ujel v červeném fiatu směrem na Moravu. Jen několik hodin po loupeži si ho všimli svědci ve Znojmě, kde ve Vídeňské ulici zaparkoval své auto. Uprchl směrem k tamním bývalým kasárnám Malá Louka. Policisté komplex obklíčili, po cizinci pátrali tři hodiny, ale nedopadli ho.