V Praze startuje týden sportu zdarma

Praha - Pražané si mohou ode dneška zasportovat zdarma. Až do Silvestra bude otevřeno 36 sportovišť, kde je jindy třeba platit vstupné. Lidé si mohou zahrát squash, fotbal a tenis, zacvičit zumbu či zaplavat. Nabídka platí do 31. prosince. Více informací zde.

„Jde o ideální doplněk k vánočním svátkům, kdy pohyb mnoho lidí uvítá a já jako lékař a primátor tuto akci plně podporuji. Nabídka sportovišť a sportů s nimi spojených je pestrá a každý si v nich najde to své: nově byly zařazeny tenis, skateboarding anebo jezdectví,“ uvedl pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Magistrát upozorňuje na to, že některá sportoviště jsou zdarma otevřena jen v určitých hodinách či dnech, některá zase vyžadují rezervaci po telefonu nebo přes internet.

Do týdnu sportu zdarma se zapojí například sportovní centrum YMCA, plavecké bazény v Podolí, na Výstavišti, v Tyršově domě, na Strahově, v Hloubětíně, na Barrandově či v Letňanech. Otevřeny budou rovněž zimní stadiony Nikolajka a Hvězda, squashcentrum na Strahově, lezecké centrum na Smíchově a jezdecká společnost ve Ctěnicích.

Pražský magistrát pořádá týden sportu zdarma v týdnu po Štědrém dnu pravidelně od roku 2008. Loni nabídky na bezplatné sportování využilo přes 17.700 lidí, rok předtím přes 12.700 lidí. Největší zájem je tradičně o plavecké bazény.

Sportoviště zdarma (zdroj: ČT24)