Útěk lupičů ze směnárny skončil v náručí policistů

Brno – Kulky létaly při podvečerní loupeži v centru Brna. Dva muži přepadli směnárnu a při útěku postřelili směnárníka. Podle zdravotníků je zraněn, ale nikoli v ohrožení života. Ke svému útěku si však lupiči vybrali špatný směr. Vyrazili totiž ke dvěma policistům v civilu, kteří nakonec prchající zločince dopadli.

Do směnárny v Masarykově ulici vpadla dvojice maskovaných mužů v sedm hodin večer. Směnárník jim podle policejní mluvčí kladl odpor, ale nakonec tváří v tvář pistoli vydal hotovost. Za lupiči, kteří se s penězi dali na útěk směrem k hlavnímu nádraží, ale vzápětí vyběhl.

Lupiči neutekli. U nádraží se zrovna pohybovali dva policisté v civilu. Jeden právě vystoupil z vlaku, druhý procházel kolem. Když uslyšeli volání směnárníka pronásledujícího lupiče, přehradili jim cestu. „Viděl jsem skupinku mužů, jak běží po ulici Bašty. Padaly tam výzvy 'zastavte, stůjte',“ popsal jeden ze zasahujících policistů. Prchající dvojici policie nakonec zastavila krátce předtím, než se dostala ke svému autu.

Při následné potyčce však jeden lupič vystřelil a zasáhl směnárníka, který na místo zatím dorazil. Později se ukázalo, že se jednalo o plynové pistole, přesto byl směnárník postřelen. Utrpěl lehčí poranění a zdravotníci ho převezli do nemocnice.

Oba zadržené muže čeká výslech a zřejmě také obvinění z loupeže a ublížení na zdraví.

Reportáž Filipa Zdražila (zdroj: ČT24)