Letní uzavírky v Č. Budějovicích způsobují chaos v dopravě

České Budějovice - Nejvíce uzavírek za posledních několik let je v letošním roce v Českých Budějovicích. Postihlo to hned několik klíčových tras, také v centru města je řada omezení. Měnily se kvůli tomu jízdní pruhy, jednosměrky i linky MHD. I když si řidiči stěžují, uzavírek stále přibývá.

Většina uzavírek ve městě je dlouhodobá, potrvají minimálně do září. „Největší uzavírka, viadukt na Rudolfovské třídě, se, jak se zdá, dopravně docela zvládla,“ myslí si náměstkyně primátora Ivana Popelová (HOPB). Velké problémy jsou v okolí vnitřního městského okruhu, na ulice Mánesova a Nádražní navazuje nejvíc uzavírek. 

A právě objíždky tady jsou podle řidičů mnohdy zdlouhavé. „Zřejmě nejkritičtější situace je na křižovatce ulic Pekárenská a Nádražní,“ potvrdila mluvčí budějovické policie Regina Tupá. Město už kvůli stížnostem muselo začít situaci v dopravě řešit. 

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)

Kromě řidičů pocítili změny v dopravě také cestující v MHD. Většina linek změnila své trasy a ve městě jsou náhradní zastávky. „Z celkových 23 linek se to týká 14,“ řekl ředitel dopravního podniku Jaroslav Ďuriš.

Největší komplikace se ale očekávají koncem srpna a začátkem září, kdy se do města vrátí normální provoz a většina stávajících uzavírek nebude stále průjezdná.