Na R6 a R10 stíhala jedna nehoda druhou

Praha – Rychlostní silnice, které vedou do Prahy z Liberce a Karlových Varů, jako by byly prokleté. Ani jedna z nich nebyla dopoledne průjezdná, zatímco na karlovarské R6 se stala hromadná nehoda, na R10 se od večera postupně staly již tři havárie, všechny významnou spojnici středních a severních Čech zablokovaly. Poslední trosky se podařilo odklidit až po poledni.

Poslední místo, kde měly následky havárie vliv na provoz, byl 11. kilometr R10 u Staré Boleslavi ve směru na Prahu. Omezení tak přetrvávalo 14 hodin. Na místě večer havaroval kamion, prorazil svodidla a zablokoval oba směry. Z vozidla vytekla nafta a především se vysypal náklad – dvacet tun banánů. Lehce se zranil slovenský řidič. Dlouho trvalo odstranění samotného vraku a zabezpečení unikajících provozních kapalin. Potom přišel na řadu úklid rozsypaných banánů.

Na téže silnici havaroval večer další kamion na 43. kilometru, uvolnil se mu návěs, který poničil několik aut a vysypal se z něj náklad. Ráno potom zastavila dopravu na 63. kilometru v témže směru, když se srazila dvě osobní auta.

Zdlouhavá objížďka a čekání v kolonách potom čekalo na řidiče, kteří cestovali po rychlostní silnici R6 kolem Pavlova na Prahu. Provoz zcela zastavila hromadná nehoda, po kolizi jednoho osobního auta za silné mlhy do něj najely další vozy. Podle svědků jich může být přes dvacet, přesné číslo zatím zjišťuje policie. Při havárii také byli zraněni čtyři lidé. Zprůjezdněna byla karlovarská silnice k půl jedenácté dopoledne.