Budějovice podpořily hokej pro děti ze sociálně slabých rodin

České Budějovice - Českobudějovická radnice po měsících váhání podpořila projekt hokejového centra pro děti ze sociálně slabých rodin. Navíc ve školách vytvoří sportovní třídy s upraveným rozvrhem. Halu postavil bývalý reprezentant Jaroslav Pouzar. Zaměřil se právě na děti, které peníze na výstroj nemají a hokej by jinak hrát nemohly. Je to jeden z prvních takových projektů v Česku.

Do projektu se zapojila první škola, do které chodí děti ze sociálně slabých rodin. Teď sestavuje první sportovní třídu se sedmi žáky. „Tato činnost se bude rozšiřovat i na ostatní školy, které zřizuje město,“ uvedl Petr Podhola (ČSSD), náměstek primátora Českých Budějovic.

Výstavba haly přišla na 150 milionů korun. Správci evropských fondů ji odmítli podpořit, Jaroslav Pouzar projekt proto částečně financuje z vlastních zdrojů, teď přispěje i radnice. „Byla schválena částka 2,5 milionu korun. Myslím si, že to usnesení je správné,“ uvedl Miroslav Joch (ČSSD), náměstek primátora České Budějovice.

Hokejové centrum stojí u největšího českobudějovického sídliště na pozemku bývalých kasáren. Majitel se nebojí, že by se stadion neuživil, chce ho pronajímat také na letní soustředění sportovců. Uvažuje dokonce i o tom, že postaví další ledovou plochu.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)