V popelnici bylo mrtvé dítě, policie zadržela matku

Podbořany (Lounsko) – Kvůli smrti novorozeného dítěte v Podbořanech zadrželi policisté jeho dvaatřicetiletou matku. Případem se zabývají od neděle, zadrženou ženu podezírají, že dítě zavraždila. Podle lékaře se totiž narodilo živé.

Mrtvé dětské tělo nalezl v neděli ráno podbořanský bezdomovec, když prohledával popelnici. Policisté potom přivolali lékaře, který novorozeně již nemohl zachránit, konstatoval ale, že se narodilo živé. Na těle přitom nenalezl stopy cizího zavinění jeho smrti.

Příčinu úmrtí dítěte tak určí pitva, policisté však podezírají jeho matku, že ho zabila. „Případem vraždy novorozeného dítěte matkou se začali intenzivně zabývat kriminalisté z krajského ředitelství a ještě v neděli ve večerních hodinách zadrželi podezřelou dvaatřicetiletou ženu z Lounska,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podobnými úmrtími dětí se policie letos už několikrát zabývala. V listopadu po půl roce vyšetřování obvinili kriminalisté jednadvacetiletou ženu z vraždy novorozeněte, které potom pohodila v tašce u rybníka v Havlíčkově Brodě. Při vyšetřování se zabývali i možností, že smrt dítěte souvisela s podobnými případy v západních Čechách a Německu, to však nakonec vyloučili. V září potom chebští policisté obvinili devětadvacetiletou ženu, která hodila novorozené dítě do kontejneru. V tomto případě však novorozeně přežilo.