Kvůli poruše vedení nejezdily vlaky mezi Brnem a Břeclaví

Hrušovany u Brna - Kvůli poruše trakčního vedení u Hrušovan u Brna nejezdily od 7:00 vlaky mezi Brnem a Břeclaví. Provoz se podařilo obnovit po 15:00. Dálkové vlaky z Prahy do Vídně či Bratislavy a opačně České dráhy odkláněly z České Třebové přes Olomouc a Přerov na Břeclav, cestující do Brna přesedali na osobní vlaky či rychlíky v České Třebové a Břeclavi. Osobní vlaky mezi Brnem a Břeclaví nahradily v části trasy autobusy.

Pracovníci Správy železniční dopravní cesty museli zkontrolovat trakční vedení na celém úseku mezi Hrušovanami u Brna a Šakvicemi, který měří 17 kilometrů. Teprve poté bylo možné obnovit provoz zároveň na obou kolejích. Zpoždění odkloněných vlaků bylo dopoledne 60 až 80 minut, po obědě se pohybovalo okolo 30 minut.

Ráno zajistily České dráhy speciální autobusové spojení z Brna do Vídně. „Vlak EuroCity z Brna v 7:22 jsme zrušili a 14 cestujících do Vídně jsme přepravili autobusem,“ uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Podle webu dopravce jeli stejně cestující z Brna do Vídně i o dvě hodiny později.

Důsledkem poruchy trakčního vedení byl ráno také požár lokomotivy. Na místě zasahovali i jihomoravští hasiči, drobný požár se však podařilo uhasit ještě před jejich příjezdem a škody nejsou velké.