Po horkém víkendu předčasně dorazí podzimní teploty

Počasí nadcházejících dní bude dost proměnlivé. Zatímco víkend ještě bude hodně letní, nový pracovní týden přinese zpočátku teploty, na které v srpnu příliš zvyklí nejsme.

Sobota a neděle nabídnou 7 až 12 hodin slunečního svitu a odpolední teploty mezi 26 a 32 °C. Nejtepleji bude na jižní Moravě. Pršet by mělo v noci na sobotu a na východě ještě trochu v sobotu dopoledne, pak se ale počasí ustálí.

Počasí v sobotu
Zdroj: ČT24
Srážky
Zdroj: ČT24

Voda v nádržích má aktuálně nejvyšší teploty z celého roku. Od necelých 21 °C na Pastvinách až po 23 °C. Z koupališť, která sledují hygienici, zatím není letos žádné, kde by vydali zákaz koupání. Jsou ale taková, kde ho nedoporučují.

Teplota vody v nádržích
Zdroj: ČT4
Kde se nekoupat
Zdroj: ČT24

Počasí příštího týdne bylo i pro meteorology ještě včera záhadou, mohly být dál tropické teploty, nebo mohlo následovat ochlazení.

  • Srpen už přináší zejména na horách velmi chladná rána. Napříkald ve čtvrtek ráno klesla teplota na stanici Kořenov, Jizerka, rašeliniště slabě pod bod mrazu. V pátek ráno se tam teplota pohybovala nad nulou, slabě pod 2 °C.

Teď už se zdá jasné, že zvítězí chladnější varianta počasí: po pondělních přeháňkách a bouřkách už zůstanou od úterý maximální teploty kolem 22 až 23 °C. Přeháňky sice můžou přijít, ale zdá se, že jich nebude moc. 

Výhled teplot
Zdroj: ČT24