ČT 24 představuje nový web: Spolehlivé zprávy dostupné kdekoliv

Vážení čtenáři a diváci,vítáme vás na novém zpravodajském webu ČT24. Připravili jsme zbrusu nový design a prvky, které vám ulehčí orientaci ve zprávách. Chceme, abyste na stránkách jednoduše našli nejnovější informace a sami si zvolili, jestli budete sledovat televizní vysílání nebo si přečtete podrobnější článek. Web jsme koncipovali tak, aby Vám už nic podstatného z denního zpravodajství neuniklo a abyste svá oblíbená témata mohli sledovat dlouhodobě.

  • Stránky se samy přizpůsobují velikosti obrazovky
  • Na homepage jsme zrušili rubriky. Zprávy řadíme dle jejich důležitosti a aktualizace
  •  

Hlavní změnou je, že náš web je dostupný ve všech mobilních zařízeních bez výjimek. Obsah se přizpůsobí obrazovce vašeho zařízení. Ať již nás navštěvujete z notebooku nebo z mobilu, vždy najdete všechna videa, fotky i texty. V posledních měsících se v ČR výrazně zvýšilo pokrytí rychlým mobilním internetem a ČT24 je teď připravena divákům svůj  zpravodajský servis nabídnout kdekoliv a kdykoliv.

Soustředíme se na to, aby čtenář rychle našel nejdůležitější zprávy a také všechno, co mu uteklo v televizním vysílání. V případě nenadálých událostí budeme rychlým a spolehlivým zdrojem informací.
Filip Černý
vedoucí redakcí Nových médií ČT

Internetový čtenář je náročný na rychlost. My ale nechceme zapomínat na události, které jsou důležité, i když se odehrály před několika hodinami. Aby vám nic důležitého neuniklo, najdete na titulní stránce rubriku Hlavní zprávy za 24 hodin.

Na webu ČT24 teď uvidíte také užší propojení s prací televizních redaktorů v terénu. Díky jejich postřehům z natáčení budete informováni ještě rychleji než dříve.

Nový web ČT24 znamenal vývoj nejen nového designu a funkčních vylepšení, ale i nového redakčního systému, ve kterém obsah vzniká. Je to výsledek práce designerů, programátorů i celé redakce. Chtěl bych touto cestou všem, kteří se na projektu podíleli, poděkovat.
Pavel Kohout
výkonný ředitel Nových médií ČT

Nové funkce pro příjemnější čtení

U každého článku si nyní můžete všimnout  ikony záložky. Pokud vás něco zaujalo, ale nemáte čas si to přečíst, tímto tlačítkem si uložíte článek na později. Všechny označené články najdete kdykoliv na jednom místě.

Na novém webu také nikdy nezapadne zpráva k tématu, které vás zajímá. Jakékoliv téma můžete začít sledovat (tlačítko Sledovat téma) a my vás upozorníme na všechny relevantní zprávy. Díky tomu si můžete sestavit vlastní zpravodajský tok informací.

Kdykoliv se pak stane ve vámi sledovaném tématu něco nového, web vás na nové zprávy zdvořile upozorní ikonkou v záhlaví stránky.

V centru všech našich designových rozhodnutí stáli uživatelé. Chtěli jsme znát jejich motivace, potřeby i omezení. Naši UX designeři stále prověřovali, že je návrh srozumitelný, funkční a  pochopitelný. Hlavní cíl byl podpořit čitelnost a přehlednost samotného obsahu, který je pro nás nejdůležitější. Srdcem nového webu ČT24 je i zcela nová redakční platforma založená na systému Drupal. Programátoři odvedli ohromný kus - mnohdy neviditelné práce. Všem patří obrovský dík.
Zdeněk Lanc
vedoucí vývoje a designu Nových médií ČT

Chcete-li se dozvědět o změnách podrobnosti, podívejte se na naši doprovodnou stránku.

Spuštěním nového webu pro nás ale nic nekončí. Již teď pracujeme na řadě vylepšení, která nasadíme v průběhu podzimu. Jsme zvědavi na vaše reakce. Pište nám podněty na novact24@ceskatelevize.cz

Těšíme se na vaše ohlasy a slibujeme, že budeme dál pracovat na tom, abychom byli nejdůvěryhodnějším zdrojem zpráv na internetu.

Studio 6: Nový web ČT24 (zdroj: ČT24)