Kapela Linkin Park se ozvala staronovým singlem. Vzpomíná i na zesnulého Benningtona

Americká rocková kapela Linkin Park, která patří mezi nejprodávanější interprety 21. století, vydala staronový singl. Pochází ještě z dob nahrávání alba Meteora před dvaceti lety. Píseň s názvem Lost upomíná na začátky kapely i jejího zesnulého frontmana Chestera Benningtona. Linkin Park naposledy koncertovali před šesti lety.

„Najít píseň Lost bylo jako objevit oblíbenou fotku, na jejíž pořízení jste už úplně zapomněli. Jako kdyby sama čekala na chvíli, kdy se zase zjeví,“ napsal na Twitter rapper a kytarista Mike Shinoda.

Kalifornská rocková skupina původně vsadila na nu-metal, postupně se ale blížila až rádiovému popu, kdy přímočaré kytarové riffy nahrazovaly syntezátory a elektronické beaty. Kapela, která vznikla v roce 1996, vydala celkem sedm desek. Prodala více než 100 milionů nahrávek a získala dvě ceny Grammy.

Nejprodávanější zůstává hned první deska kapely, největší úspěch Linkin Park slavili právě s již zmíněnou následující deskou Meteora z roku 2003, která se dostala na vrchol amerického žebříčku Billboard 200.

Po sebevraždě frontmana Chestera Benningtona v červenci 2017 začala rušit turné. V Česku mimochodem kapela vystupovala měsíc před Benningtonovou smrtí. Loni Shinoda oznámil, že fanoušci už nemají čekat novou hudbu. Také se nechal slyšel, že formace nehledá náhradu za Benningtona. Členové kapely jsou ale prý v pravidelném kontaktu.