Klip týdne: S novinkou Gears lákají na nové album Lamb of God

Kterak si honbou za úspěchem zničit vlastní život, ukazují ve svém novém videu američtí Lamb of God. Novinku s názvem Gears vydali přesně na den s vydáním jejich nového alba.

Jak snadno lze dojít v záchvatu touhy po dokonalosti a úspěchu k sebedestrukci, se přesvědčí dva týpci v novince amerických metalistů z Richmondu Lamb of God. Pánové v nejlepších letech vedou vcelku klasický, stereotypní a ubíjející život kancelářských krys. A tak se v honbě za lepšími zítřky nechají zlákat slibně znějícím letákem. Experiment má však neblahé následky.

Video je dílem režisérského dua Tom Flynn a Mike Watts a kapela jím láká na svou první stejnojmennou desku. Zároveň jde o první album, kdy se za bicími oficiálně představuje Art Cruz, jenž loni v kapele nahradil zakládajícího člena skupiny Chrise Adlera. Album obsahuje celkem deset skladeb a jak už je u Beránka Božího zvykem, je našlapané zejména politickými tématy a nešvary současné společnosti.

„Den D konečně nastal! Jsme absolutně nadšeni, že dnes můžeme vydat naše nové album s vlastním názvem. Všichni jsme na něj hrdí a máme pocit, že soupeří s některými z našich nejlepších prací. Jako skupina máme znovu probuzenou energii a obnovenou kreativní jiskru, která je patrná v těchto písních, pulzující skrz celé album,“ uvedl na sítích k novince kytarista a hlavní skladatel Mark Morton.

Spolu s albem měla skupina vyrazit i na společné turné spolu s In Flames, Trivium a Megadeth. Kvůli celostvětové koronavirové krizi však bylo turné přeplánováno na příští rok. Do českých krajin ale kapela nejspíš nedorazí. Po nešťastném incidentu, při kterém došlo během pražského koncertu k úmrtí jednoho z fanoušků, byl frontman Randy Blyth obžalován z ublížení na zdraví s následkem smrti, za což mu hrozilo až 10 let vězení. V roce 2013 jej pražský městský soud, ke kterému se zpěvák osobně dostavil, obžaloby zprostil. Zpěvák se však nechal slyšet, že s ohledem na pozůstalé již na česká koncertní pódia kapela nezavítá. 

Lamb of God je americká metalová skupina z Richmondu ve Virginii. Vznikla roku 1990 a bývá považována za součást Nové vlny amerického heavy metalu. Od svého založení vydali Lamb of God osm studiových alb, jedno živé album, jedno kompilační album a tři DVD. Ve Spojených státech se celkový prodej rovná téměř dvěma milionům. V roce 2007 byla skupina nominována na cenu Grammy v kategorii Nejlepší metalový výkon za album z roku 2006 Sacrament. Lamb of God byli dvakrát na turné s Ozzfestem a v roce 2006 se objevili na koncertním turné skupiny Slayer „The Unholy Alliance Tour“. Vystupovali také na mnoha jiných významných festivalech po celém světě, jako jsou Download Festival a Sonisphere festival ve Spojeném království, Soundwave Festival a Gigantour (s headlinerem Megadeth). V poslední době (2008–2010) byly na turné s Metallicou (World Magnetic Tour). Lamb of God také hráli na hlavním pódiu na festivalu Mayhem roku 2010. Zpěvák Randy Blythe čelil v České republice obžalobě, že v roce 2010 zavinil při koncertě v pražském klubu Abaton smrt fanouška, jenž zemřel následkem pádu z pódia. Pražský městský soud jej 5. března 2013 zprostil obžaloby.

Členové: 
Art Cruz – bicí (2019–dosud)
John Campbell – basová kytara (1990–dosud)
Mark Morton – kytara (1990–1994, 1997–dosud)
Randy Blythe – zpěv (1995–dosud)
Willie Adler – kytara (1999–dosud)

Diskografie: 
Burn the Priest (1999)
New American Gospel (2000)
As the Palaces Burn (2003)
Ashes of the Wake (2004)
Sacrament (2006)
Wrath (2009)
Resolution (2012)
VII: Sturm und Drang (2015)
Legion: XX (2018)
Lamb of God (2020)

Zdroj: Wikipedia

Lamb of God
Zdroj: ČT24/FB Lamb of God