Nový seriál zatluče další Hřebejk do zločinu

Případ pro exorcistu, který Česká televize odvysílala letos v lednu, byl pro Jana Hřebejka prvním režijním setkáním s detektivkou. Ne ale posledním - na západě Čech začal nyní natáčet seriál Místo zločinu Plzeň.

„Vyšetřovatel Viktor Knap je něco jako medvěd. Takový ten balvan, který se může zdát možná i trošku neotesaný, ale o to více je pak rovnější, čímž mám na mysli to, že nechodí kolem horké kaše, ale umí věci říkat na rovinu,“ představil jednoho ze tří seriálových kriminalistů Martin Stránský. Jeho parťáky budou Jan Zadražil a Lukáš Vaculík.

Scénář Martina Bezouška jim přisoudil pátrání po sériovém vrahovi, zmizelých studentkách či vrahovi zámožného podnikatele. „V seriálu pracujeme převážně s obyčejnými lidskými příběhy, přičemž nechceme řešit spiknutí politiky a organizovaného zločinu bez konkrétních konců,“ prozradil producent Martin Froyda.

„Jedním z nejdůležitějších faktorů je pro nás česká detektivní tradice, pro niž je typická drobnokresba charakterů a specifický druh humoru,“ doplnil kreativní producent ČT Jan Štern, jakou detektivní školu chystaný seriál vyznává. V Místě zločinu Plzeň by podle něho, jak už je dáno názvem, mělo svou roli hrát také západočeské prostředí.

Kromě ústřední trojice vyšetřovatelů uvidí diváci při detektivní práci také Vladimíra Kratinu, Bereniku Kohoutovou, Vladimíra Polívku nebo Báru Kodetovou coby soudní lékařku. Natáčet se seriál bude do května letošního roku.

Vydáno pod