Klip týdne: Marilyn Manson v country novince pohřbívá sám sebe

Kontroverzní zpěvák Marilyn Manson umí překvapit lecčíms, ale písničku ve stylu country by od něj čekal asi málokdo. A tak, aby dostál svému přídomku, natočil ke skladbě God's Gonna Cut You Down alespoň černobílý videoklip, ve kterém pohřbí sám sebe.

Známou folkovou píseň už nazpívala řada umělců, od legendárního krále rokenrolu Elvise Preselyho přes Toma Jonese až po asi nejznámější verzi Johnnyho Cashe. Mansonův cover vznikl v rámci soundtracku k filmu 24 Hours to Live režiséra Briana Smrze, v němž ztvárnil hlavní roli Ethan Hawke.

O produkci se postaral Tyler Bates, který se zpěvákem spolupracoval již na albu The Pale Emperor a mezi jehož nejznámější počiny patří například soundtrack pro film Strážci Galaxie. 

„Velmi mě bavilo na tom pracovat. Všichni si mysleli, že to napsal Johnny Cash. Ale když jsem se podíval na lidi, kteří to zpívali, bylo to skvělé. Elvis, Tom Jones…,“ prozradil Manson v rozhovoru pro časopis Lourdwire v roce 2017. „Akordy, které hrál Tyler, se nejvíce podobaly asi nejznámější verzi, kterou nahráli Johny Cash a Tom Jones.“

Černobílý vizuál se natáčel v Národním parku Joshua Tree v jihovýchodní Kalifornii a vznikl pod režijní taktovkou Tima Mattiy. Ten s Mansonem spolupracoval již na skladbě Hey, Cruel World.

Kromě nového videoklipu nyní zpěvák usilovně pracuje na nové desce, jež bude navazovat na jeho zatím poslední album Heaven Upside Down. „S tímto albem chci vyprávět příběhy. Je to něco jako voskové muzeum mých myšlenek, studium komory hrůz v mé hlavě,“ říká zpěvák k chystanému albu.

Marilyn Manson je americká hudební skupina z kalifornského Hollywoodu. V roce 1989 ji založil zpěvák Brian Hugh Warner (Marilyn Manson) a kytarista Scott Putesky (Daisy Berkowitz) pod názvem Marilyn Manson and the Spooky Kids. Později byl název skupiny zkrácen na Marilyn Manson. Hrají hudební styl, který může být popisován jako neo-glam rock nebo industriální metal. Jejich název demonstruje prolínání dobra a zla. Kombinují zde jména hollywoodské celebrity Marilyn Monroe a masového vraha Charlese Mansona.

Současní členové:
Marilyn Manson (Brian Warner) – zpěv
Tyler Bates – elektrická kytara (2014–2015, 2016–současnost)
Paul Wiley – elektrická kytara pro tour
Gil Sharone – bubeník
Juan Alderete – baskytarista pro tour

Diskografie: 
1994: Portrait of an American Family
1995: Smells Like Children (EP)
1996: Antichrist Superstar
1997: Remix & Repent (EP)
1998: Mechanical Animals
1999: The Last Tour on Earth (živě)
2000: Holy Wood (in the Shadow of the Valley of Death)
2003: The Golden Age of Grotesque
2004: Lest We Forget
2007: Eat me, Drink me
2009: The High End of Low
2012: Born Villain
2015: The Pale Emperor
2017: Heaven Upside Down

zdroj: Wikipedia

Marilyn Masnson
Zdroj: ČT24/FB Marilyna Mansona/Perou