Připomeňte si Karla Gotta v pořadech České televize

Ve věku 80 let zemřel v úterý krátce před půlnocí zpěvák Karel Gott. Jeho písně se vepsaly do života napříč generacemi posledního půlstoletí. Připomeňte si pořady České televize, ve kterých Karel Gott vystupoval.

Karel je Gott

Dokumentární třídílnou minisérii Karel je Gott připravila Česká televize k 80. narozeninám. Zpěvák v ní chronologicky mapuje svůj život – od dětství, přes dospívání, profesní začátky, vzestupy, pochybnosti, velké úspěchy – až po současnost. Zpěvákovo vyprávění je prokládáno archivními záběry z jeho koncertů a vystoupení a také rozhovory s jeho pěveckými i hereckými kolegy.

Karel je Gott (zdroj: ČT1)

Všechnopárty (s Karlem Gottem)

Minulý rok v listopadu byl Karel Gott hostem Karla Šípa v talk show Všechnopárty. V ivysílání je pořad dostupný jako vzpomínka na fenomén české populární hudby, kterým Karel Gott zůstane navždy. 

Všechnopárty (zdroj: ČT1)

Na kus řeči

Miroslav Donutil si do talkshow Na kus řeči pozval v roce 2001 pěvecké hvězdy světového formátu Karla Gotta a Petera Dvorského. Příjemné a humorné povídání nejen o kariéře u nás i v zahraničí a lásce k hudbě doprovodili oba hosté také ukázkou svého pěveckého talentu.

Na kus řeči

Škoda lásky

Zhruba hodinová televizní komedie Škoda lásky vypráví smyšlený příběh, ve kterém je Karel Gott pronásledován svou nejvěrnější fanynkou! Po boku mu však stojí věrný přítel, Karel Šíp, který ví, jak dostat Zlatého slavíka z hledáčku této poněkud „vlezlé“ osůbky… Hudební komedii podle povídky Petra Šabacha od tvůrců Šakalích let, Pelíšků a Pupenda lze shlédnout v ivysílání.

Škoda lásky (zdroj: ČT1)

Kam zmizel ten starý song

S hostitelem Milanem Lasicou rozmlouval Karel Gott o jedné ze svých méně známých uměleckých aktivit – o skládání hudby, o spolupráci s Ladislavem Štaidlem, o vřelém přátelském a autorském tvůrčím vztahu k Jiřímu Štaidlovi, o vlivu Rudolfa Rokla na svou tvorbu, o silné osobnosti Karla Svobody, o nadhledu, se kterým se člověk musí podívat do očí času.

Kam zmizel ten starý song (zdroj: ČT art)

Písničky kolem nás

Zlatý hlas z Prahy, nekorunovaný král české populární hudby Karel Gott (1939 – 2019) byl mnohonásobným Zlatým slavíkem. V letech 1965–2019 prodal 50 milionů nosičů desek, což z něj učinilo nejúspěšnějšího českého interpreta. Během kariéry vydal 293 sólových alb v zahraničí i na domácí scéně.  Pořad připomněl tři méně známé písně – Amor, Amen, pravím vám a Čas růží – natočené ve studiu Československé televize v šedesátých letech.

Písničky kolem nás (zdroj: ČT art)